Site Metrics and Web Analytics by NextSTAT

Thursday, May 31, 2012

Σύμφωνα με νέα μελέτη της BSA: Στο 48% η αντιγραφή λογισμικού στην Κύπρο – απώλειες €14 εκατ. το 2011


Στο 48% έφτασε το ποσοστό της πειρατείας στην Κύπρο κατά το 2011, γεγονός που καταδεικνύει πως σχεδόν ένα στα δύο προγράμματα που χρησιμοποιούνται, είναι πειρατικά. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί οικονομική ζημιά ύψους €14 εκατ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Παγκόσμιας Μελέτης της Business Software Alliance (BSA) για την Πειρατεία Λογισμικού 2011», Το 58% των χρηστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παραδέχονται πως έχουν εξασφαλίσει πειρατικό λογισμικό. Όπως προκύπτει από τη μελέτη κάποιοι από τους χρήστες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών δηλώνουν πως όλα τα λογισμικά που χρησιμοποιούν είναι πειρατικά ή τουλάχιστον τα πλείστα από αυτά, ενώ άλλοι δηλώνουν πως κάνουν μερική ή σπάνια χρήση...




 μη εξουσιοδοτημένων προϊόντων.
«Εάν το 58% των καταναλωτών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παραδεχόταν ότι κλέβει καταστήματα, έστω και σπάνια, οι εποπτικές αρχές θα προέβαιναν σε αύξηση των αστυνομικών ελέγχων και επιβολή κυρώσεων. Η πειρατεία λογισμικού πρέπει να αντιμετωπίζεται με παρόμοιο τρόπο – συνεχής επιμόρφωση του κοινού για τις αρνητικές επιπτώσεις της πειρατείας, και αυστηρή επιβολή του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας», δηλώνει ο σύμβουλος της BSA στην Κύπρο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης.
Όπως καταγράφει η μελέτη, το 35% των ερωτηθέντων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, εξασφαλίζει πειρατικά λογισμικά «πάντα», «τις πλείστες φορές» ή «σε τακτά χρονικά διαστήματα», ενώ μόλις το 23% «σπάνια». Η μελέτη καταδεικνύει επίσης πως η πλειοψηφία αυτής της μερίδας των ερωτηθέντων είναι άνδρες, ηλικιών 25 έως 34 ετών.
Στην Κύπρο, οι εταιρείες μέλη της BSA έχουν δραστηριοποιηθεί καταβάλλοντας προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό πειρατικών λογισμικών και της παροχής πραγματογνωμοσύνης σε δικαστικές ακροάσεις. Επίσης, μέσω ερευνών ‘Μυστικού Πελάτη’ (Mystery Shopper) που διεξάγονται σε μεταπωλητές Η/Υ και λογισμικού παγκυπρίως, εντοπίζονται οι εταιρείες που προωθούν πειρατικά λογισμικά, ενώ παράλληλα προστατεύονται αυτές που ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες.


 


Source: digitallife.gr

0 σχόλια:

Post a Comment